Martínek mimo ohrozenia života, zostáva v nemocnici a na MS skončil

01.05.2011 Celý región

Bratislava 1. mája (TASR) – Obranca českej hokejovej reprezentácie Radek Martínek si na majstrovstvách sveta na Slovensku už nezahrá. Martínek sa zranil v 15. minúte sobotňajšieho stretnutia D-skupiny proti Lotyšsku (4:2), keď ho pri mantineli tvrdo atakoval Arturs Kulda.

Podľa lekára českej výpravy Radomíra Holbika bol Martínek v ohrození života. \"Teraz je už v poriadku, ale zatiaľ zostáva v nemocnici. Dostal ranu v okamihu, keď to nečakal. Pamätá si, ako odohral puk, ale potom bol približne tri minúty v bezvedomí a mal zapadnutý jazyk. Prebral sa až v sanitke. V tých chvíľach bol v ohrození života,\" citoval Holbika portál idnes.cz.

Kulda za zákrok na Martínka nedostal počas hry žiadny trest, no disciplinárna komisia šampionátu mu udelila dodatočný trojzápasový dištanc. \"Video preukázalo, že vyskočil a zasiahol Martínka do oblasti hlavy a krku,\" vyhlásil predseda disciplinárnej komisie Jan-Ake Edvinsson.

Český obranca sa momentálne nachádza v nemocnici na Kramároch. V súčasnosti je jeho stav stabilizovaný. \"V sobotu večer mu urobili CT hlavy a krčnej chrbtice. Nepreukázalo sa žiaden vážnejšie poškodenie. Samozrejme, má otras mozgu,\" uzavrel Holbik.
 

Vyberte región